Módosult az ügyfélfogadás rendje, ismét elindult az online ügyfélsegítő

A koronavírus terjedésével kapcsolatos adatokat a Debreceni Törvényszék vezetése folyamatosan figyelemmel kíséri. A járványügyi készültségre, valamint a Hajdú-Bihar megye bíróságain életbe lépett új szabályokra is tekintettel több szükséges intézkedés került bevezetésre. Az egyik ilyen az online ügyfélsegítő ismételt megjelenése. Erre az ügyfelek és a bírósági dolgozók egészségének védelme érdekében volt és van jelenleg is szükség, mivel a kontaktusok számát lehetőség szerint alacsonyan kell tartani.

Fontos megjegyezni, hogy ez az intézkedés a Debreceni Törvényszék működésében semmilyen fennakadást nem okoz, tavasszal a rendszer már eredményesen levizsgázott és az akkor megszerzett tapasztalatokkal, valamint az ügyfelek észrevételeivel ki lett egészítve, így az ügymenet zavartalan.

Az Ügyfélsegítő szolgáltatás, valamint az ügyekhez kapcsolódó ügyfélfogadás Hajdú-Bihar megye valamennyi járásbíróságán 2020. szeptember 7-től elsősorban telefonon és e-mailben történik, valamint az ügyfelek a beadványaikat postai úton, e-mailben és a gyűjtőládában történő elhelyezéssel terjeszthetik elő.

Elektronikus úton az ügyfelek otthonról is kérhetnek eljárásjogi segítséget az általános jellegű, bírósági hatáskörbe tartozó kérdéseikkel, a beadványok benyújtásával és a perindítással kapcsolatban.

 

Hajdú-Bihar megye területén az Ügyfélsegítő elérhetőségei:

- Debreceni Járásbíróság (4024 Debrecen, Arany János u. 25-31.), telefon: 52/521-821,

e-mail: ugyfelsegitodbjb@debrecen.birosag.hu

- Hajdúböszörményi Járásbíróság (4220 Hajdúböszörmény, Kossuth u. 1.), telefon: 52/560-219,

e-mail: ugyfelsegitohbosz@hbosz.birosag.hu

- Berettyóújfalui Járásbíróság (4100 Berettyóújfalu, Kossuth u. 33.), telefon: 54/400-111,

e-mail: ugyfelsegitobujfalu@bujfalu.birosag.hu

- Hajdúszoboszlói Járásbíróság (4220 Hajdúszoboszló, Kálvin tér 6/a.), telefon: 52/362-249,

e-mail: ugyfelsegitohszob@hszob.birosag.hu

- Püspökladányi Járásbíróság (4150 Püspökladány, Kossuth u. 30.), telefon: 54/517-060,

e-mail: ugyfelsegitopladany@pladany.birosag.hu