Consilium Peritorum – Debreceni dobogós helyezések

A Debreceni Törvényszék illetékességi területén idén kinevezett bírák, titkárok és fogalmazók is ott lehettek 2019. december 13-án az Országos Bírósági Hivatal által rendezett Consilium Peritorumon. A résztvevőket Dr. Senyei György Barna, az Országos Bírósági Hivatal elnöke köszöntötte, aki megnyitójában úgy fogalmazott a Consilium Peritorum a hagyományok fenntartásáról szól, hiszen a bírói pálya az egyik legtradicionálisabb hivatás.

Az OBH elnöke az idén kinevezett bírók részére emléklapot adott át. Hajdú-Bihar megyéből dr. Duró Edit, dr. Veizer Yvette, dr. Bereczki István, dr. Kotosmann Krisztina vehették át az emléklapot, valamint dr. Vágóné dr. Sári Vanda bírósági titkár.

A Debreceni Törvényszék elnöke Dr. Kahler Ilona Márta is elkísérte a rendezvényre az ifjú bírákat, amelynek keretében megrendezésre került a Mailáth György Tudományos Pályázat eredményhirdető ünnepsége is.

A Mailáth György Tudományos Pályázatot immár hatodik alkalommal, minden évben egy-egy meghatározott mottó köré szervezik. A pályázatra ezúttal is négy szekcióban - polgári jogi, büntetőjogi, közigazgatási-munkaügyi és európai jogi, valamint bírósági általános igazgatási – szekcióban lehetett a pályaműveket benyújtani. A felhívásra idén 56 pályázó jelentkezett. A pályaműveket szekciónként külön joghallgatói és bírósági dolgozói tagozatban díjazták.

A Debreceni Törvényszék ebben az évben két díjat hozott el, amely egy remek eredmény, mivel idén is magas színvonalú pályaművek készültek. A büntető szekció témakörben a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhatott fel dr. Bagossy Mária bírósági fogalmazó: A hatályon kívül helyezés megváltozott szabályai. Jogorvoslat a hatályon kívül helyező végzés ellen témában. A bírósági általános igazgatási szekcióban dr. Boda Zoltán bírósági titkár 3. helyezést ért el. Dolgozatának címe: Szervezeti karrierstratégia és élménymunka, mint a teljesítménymenedzsment XXI. századi eszközei.

Az elért eredményhez ezúton is gratulál a Debreceni Törvényszék.