„Izzott” a billentyűzet az ujjak alatt – Gépíróbajnokot avattak a bíróságon

A Debreceni Törvényszék munkatársainak 2019. október 25-én gépíróversenyt rendeztek a Debreceni Járásbíróság könyvtárában. A megmérettetésre 15 fő jelentkezett. A verseny a szabályok ismertetésével kezdődött, a technikai akadályok megoldásában a törvényszék informatikai osztályának dolgozója nyújtott az elején segítséget. Az első feladat során egy öt és féloldalas szöveget kellett 15 perc alatt lemásolni. A betűtípus és a méret előre meg lett határozva. A cél az volt, hogy a szövegből minél többet tudjon a versenyző hiba nélkül átmásolni. Hibázás esetén pontlevonás járt. A 3750 leütés/15 perc esetében a hibahatár 3 ezrelék volt, amely rendkívül nagyfokú precizitást igényel a jegyzőkönyvvezetőktől. Ezután következett a hangfájlról írás, amelynél a követelmény 300 szótag/perc volt. A sebesség mellett itt is nagy hangsúly volt a pontosságon, hisz 3000 leütés esetében a hibahatár 0,5% volt.

A versenyzők feladatainak kiértékelését követően 2019. október 29-én rendezték meg az eredményhirdetést a Debreceni Járásbíróság könyvtárában. Dr. Kahler Ilona Márta, a törvényszék elnöke kiemelte, hogy a mennyiség és a minőség értékelése egyaránt fontos volt a jó eredmény eléréséhez. Mint mondta, bár az első három helyezettet díjazták, azonban mindenkinek köszöni a részvételt, hisz Hajdúböszörményből és a Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságról is érkeztek kollégák a versenyre, ahol más környezetben is megmérettethették magukat.

Az elismeréseket Dr. Kahler Ilona Márta és Dr. Vágó Zsolt, a Debreceni Járásbíróság elnöke adta át a résztvevőknek. A képzeletbeli dobogó legfelső fokára Kártik Emerencia állhatott, második lett Ferenczi Ildikó, míg Molnárné Kasza Krisztina „bronzérmes” lett. A Debreceni Törvényszék vezetése ezúton is gratulál a versenyzőknek!