Közigazgatási és munkajogi bírák szakmai tanácskozása az Észak-alföldi régióban

Az Észak-alföldi Közigazgatási és Munkaügyi Regionális Kollégium április 26-27-én kétnapos kollégiumi ülést tartott Hajdúszoboszlón. A rendezvény első napján dr. Kahler Ilona a Debreceni és dr. Nyakó Zsuzsanna a Nyíregyházi Törvényszék elnöke is jelen volt.

Április 26-án, teljes kollégiumi ülésen a Debreceni, Szolnoki és Nyíregyházi KMB elnökei számoltak be az új kódexek hatályba lépése utáni ügyforgalmi adatokról, majd a Pp. hatályosulását segítő munkacsoport eddigi eredményeit a munkacsoport elnöke, dr. Dzsula Mariann mutatta be.

Dr. Magyarfalvi Katalin kúriai bíró a munkajogi tárgyú hírek mellett a Kúria joggyakorlat-elemző csoportja összefoglaló véleményét ismertette a munkáltató egészségkárosodásért fennálló kártérítési felelősségének kérdésében.

A közigazgatási és munkajogot érintő országos programok aktualitásairól, így a regionális kollégiumvezetők április üléséről, a digitális bíróság projektről, valamint a Kp. hatályosulását segítő országos munkacsoport tevékenységéről dr. Figula Ildikó megbízott kollégiumvezető tartott előadást.

A Debreceni és a Szolnoki Törvényszék Pp. munkacsoportjai eredményeit dr. Sarkadi Anikó és dr. Kiss István civilisztikai kollégiumvezetők foglalták össze a résztvevőknek.

Az első nap délutánján a kollégium több jogértelmezési kérdésben fogadott el állásfoglalást.

A második napon közigazgatási és munkajogi részkollégiumi ülésekkel folytatódott a tanácskozás.

A szakmai programok eredményessége mellett a kétnapos kollégiumi ülés hozadéka az is, hogy a 2018 elején megalakult kollégium tagjai egymást jobban megismerhették.