Új tájékoztató kisfilmek a Kúria honlapján

Új tájékoztató kisfilmek segítségével ismerteti a Kúria, miként történik a panaszok intézése, és hogyan zajlik a választási és a népszavazási ügyek felülvizsgálata a legfőbb bírói fórumon.

„Panaszügyek folyamata a Kúrián” és „Választási - Népszavazási ügyek a Kúrián” címmel rövidfilmek készültek. Az 5 perces videók arról tájékoztatnak, hogy a panaszügyek tekintetében miként jár el a Kúria, illetve mi a folyamata a választási és népszavazási ügyek felülvizsgálatának.

A Kúria elnökének kezdeményezésére 2016-ban indult el az „Új kisfilmek a honlapra” elnevezésű projekt. A kezdeményezés célja olyan tájékoztató filmek készítése, amelyek hasznos alapinformációkat tartalmaznak a Kúria tevékenységéről azoknak az állampolgároknak és jogi képviselőiknek, akik a legfelsőbb bírói fórumhoz kívánnak fordulni. A kisfilmek a gyakran felmerülő kérdésekre is közérthető válaszokat adnak.

A „Választási - Népszavazási ügyek a Kúrián” és a „Panaszügyek folyamata a Kúrián” című kisfilmek megtekinthetők itt: http://kuria.birosag.hu/hu/filmek.

A korábban készült tájékoztató kisfilmek itt érthetők el: http://kuria.birosag.hu/hu/sajto/uj-kisfilmek-honlapon-az-akta-utja-felu...